Napouzdaniji Krediti za
Automobile
u Srbiji

Kupovina automobila je velika odluka, a izbor pravog auto kredita je jednako važna. U moru informacija, teško je pronaći prave i pouzdane izvore koji bi ti olakšali odabir kredita za auto. Ne brini, stvorili smo ovaj vodič da ti pomogne da pronađeš najlakši put da sebi priuštiš novi ili polovni automobil na lizing i ostvariš svoju želju. I ne brini, znamo o čemu razmišljaš – naša usluga apsolutno je besplatna. Zavali se, istraži, i odaberi svoj novi auto.

Naša aplikacije stvorena je sa jednim ciljem – da ti omogući brz i lak put do novog automobila

Tražiš najbolje opcije za finansiranje kupovine automobila? Došao si na pravo mesto! Naš detaljan vodič za kredit za automobil na rate pruža ti sve informacije potrebne da doneseš ispravnu odluku. Otkrij kako da se se upoznaš sa različitim ponudama, uporediš uslove kreditora i iskoristiš savete naših stručnjaka kako bi osigurao najpovoljniji auto kredit.

Za početak, preuzmi našu aplikaciju sa App Store, Google Play, ili AppGallery, a zatim odvoji malo vremena i saznaj sve neophodne detalje na jednom mestu – ovde. Pomoć koju nudimo ne košta ni jednog jedinog dinara, kako na našem sajtu, tako i u našoj aplikaciji, tako da iskoristi priliku i olakšaj sebi proces za kupovinu automobila.

Zavali se u svoju fotelju

Da li ti je potreban beskamatni auto kredit? Tu smo da ti pomognemo, samo preuzmi našu aplikaciju i napravi prvi korak. Iz fotelje, sa troseda, iz kreveta, ili sa plaže, bez problema. Maksimalna fleksibilnost i jednostavnost je zagarantovana.

Prema tvojim željama

Naši agenti su tu da te saslušaju, razumeju tvoje jedinstvene potrebe i, u skladu sa njima, pomognu ti da pronađeš kredit kakav odgovara tebi, a ne banci. Na taj način, dobićeš onaj auto koji želiš po najboljim uslovima.

Brzo i lako

Naša aplikacija je jednostavna za navigaciju i laka za upotrebu. U samo nekoliko koraka, možeš pronaći željeni auto kredit. Takođe, naš tim agenata dostupan je 24/7 da ti pruži podršku i odgovori na sva vaša pitanja.

Najbolji uslovi

Naš glavni cilj jeste da pomognemo svakoj osobi da pronađe apsolutno najpovoljniji kredit za auto. Nudimo različite opcije i uslove od vodećih banki na tržištu, a konačan izbor je u potpunosti tvoj i u skladu sa tvojim potrebama.

Besplatni kalkulator

I za kraj, tu je naš autokredit kalkulator i aplikacija koje možeš koristiti besplatno, bez ikakvih skrivenih troškova ili naknada. Naša poslovna praksa temelji se na transparentnosti i najvišim etičkim standardima kako biste imali potpunu kontrolu nad svojim finansijama.

Isprobaj potpuno besplatan auto kredit kalkulator

Izračunaj svoju ratu za nekoliko minuta
Auto kredit

30000
1000 €
100 000 €
mes
240
3 meseca
240 meseci
%

Section

(kamata + glavnica)

Auto kredit nikad lakši uz našu aplikaciju

1

Preuzmi aplikaciju

Prvi korak je preuzimanje naše besplatne aplikacije sa Play Store, App Store, ili AppGallery. Instaliraj je na svoj pametni telefon ili tablet i započni svoj put do novog ili polovnog auta na lizing.

2

Istraži uslove

Nakon što se prijaviš u aplikaciju, odaberi kakav tip kredita tražiš i otpočni svoj proces za uzimanje kredita za automobi sa najpovoljnijim uslovima u Srbiji.

3

Saznaj ratu

Kada odabereš vrstu kredita, iskoristi ugrađeni kreditni kalkulator kako bi procenio iznos kredita, kamatnu stopu i rok otplate kako bi se upoznao sa uslovima tvog kredita.

4

Započni proces

Nakon što si izračunao željenu ratu sledi jednostavne korake za podnošenje zahteva. Aplikacija će te voditi kroz unos neophodnih informacija. Na kraju, pošalji zahtev i naš tim će ga brzo procesuirati.

Saznaj uslove za kredit za auto

Kada je u pitanju finansiranje kupovine automobila putem kredita, bitno je upoznati se sa osnovnim kriterijumima i specifičnostima procesa. Ovi uslovi variraju u zavisnosti od banke, ali postoji nekoliko univerzalnih zahteva i smernica koje treba razmotriti pre apliciranja za kredit za automobil.

Kreditna sposobnost

Pre nego što se odobri auto kredit, banke detaljno analiziraju tvoju finansijsku istoriju. Ovo uključuje faktore kao što su ukupna primanja, postojeće kreditne obaveze, kao i tvoju istoriju kreditnih izveštaja. Pouzdanost platiše i stabilnost u otplati prethodnih obaveza igraju ključnu ulogu u proceni tvoje kreditne sposobnosti.

Značaj stalnog zaposlenja

Jedan od ključnih uslova koji utiču na odobrenje auto kredita je stabilnost tvog zaposlenja. Banke obično zahtevaju da imaš minimum godinu dana iskustva u svojoj profesionalnoj sferi, sa barem šest meseci kod trenutnog poslodavca. Takođe, prednost se daje kandidatima sa zaposlenjem na neodređeno vreme, što pruža dodatnu sigurnost za redovnu otplatu kredita.

Starosna ograničenja

Većina banaka primenjuje pravila koja se tiču starosti podnosioca zahteva. Uobičajeni uslov je da imaš između 20 i 70 godina u trenutku kada se poslednja rata kredita dospeva za plaćanje. Međutim, neke banke su fleksibilnije i dozvoljavaju otplatu sve do 75. godine, posebno kada su u pitanju krediti sa dodatnim garancijama ili žirantima.

Određivanje visine rate

Prilikom odobravanja kredita, banke vode računa o odnosu između visine rate i vaših mesečnih prihoda. To znači da mesečna rata kredita mora biti u skladu sa tvojom zaradom ili penzijom, osiguravajući da su tvoje finansijske obaveze održive.

Ponuda banke

Važno je napomenuti da se uslovi za auto na lizing, uključujući kamatne stope i maksimalne rokove otplate, mogu značajno razlikovati među bankama. Prosečne kamatne stope se kreću oko 5% za kredite indeksirane u evrima i oko 7% za dinarske kredite, sa rokom otplate do 84 meseca. Svaka banka ima svoj jedinstveni način obračuna kredita, zasnovan na internoj poslovnoj politici i aktuelnom finansijskom tržištu.

Učešće i žiranti

Za kredite indeksirane u evrima, obično se zahteva da podnosilac zahteva obezbedi učešće koje čini najmanje 30% ukupne vrednosti automobila. Sa druge strane, dinarski mogu biti dostupni kao auto kredit bez učešća. U određenim situacijama, banka može zahtevati žiranta ili jemca kao dodatnu sigurnost, posebno ako se radi o skupljim modelima automobila, nedovoljnom radnom stažu, ili ako postoji istorija kašnjenja u plaćanjima.

Polovni automobili

Prilikom kupovine polovnih vozila, banke često primenjuju pravilo koje ograničava ukupan period otplate kredita u odnosu na starost vozila. Na primer, ako kupuješ auto star sedam godina, maksimalni period otplate za polovni automobil na kredit bez učešća ne sme biti duži od pet godina, obezbeđujući da ukupna “starost” (vozilo plus period otplate) ne prelazi 12 godina.

Rezime

Iako se proces dobijanja automobila na rate može činiti izazovnim, detaljnim istraživanjem i razumevanjem osnovnih uslova, možeš se adekvatno pripremiti i povećati svoje šanse za odobrenje. Preporučuje se konsultacija sa više banaka kako bi pronašao uslove koji su najpovoljniji za tvoju finansijsku situaciju. Osim toga, budi spremni na moguće pregovore i zahtevaj pojašnjenja kako bi doneo pravu odluku.

Dokumentacija neophodna za odobrenje kredita za automobil

Priprema odgovarajuće dokumentacije ključni je korak u procesu apliciranja za auto kredit. Da bi bio siguran kako će tvoj zahtev zahtev bude brzo i efikasno obrađen, važno je priložiti sve neophodne dokumente. U nastavku sledi lista dokumenata koje banke u Srbiji zahtevaju za odobravanje kredita za kopovinu novog ili polovnog automobila na rate.
 • Dokaz o identitetu: Prvi korak u prikupljanju dokumentacije je obezbeđivanje identifikacionog dokumenta. To može biti tvoja lična karta ili pasoš koji jasno prikazuje lične podatke. Ovi dokumenti su neophodni kako bi banka mogla da verifikuje tvoj identitet i sprovede neophodne provere.
 • Dokumentacija o vozilu: Ukoliko vozilo kupuješ direktno od prodavca, neophodno je priložiti profakturu prodavca ili, ako je reč o kupovini od privatnog lica, kupoprodajni ugovor. Ovi dokumenti treba detaljno da opisuju vozilo, uključujući cenu, karakteristike, i, ako je primenjivo, broj šasije.
 • Potvrde o zaposlenju i prihodima: Tvoj poslodavac mora izdati zvaničnu potvrdu o zaposlenju i mesečnim primanjima. Ovaj dokument pokazuje banci da imaš redovna mesečna primanja, što omogućava servisiranje kredita za nov ili polovan auto na lizing i kredit. Potvrda treba da bude što skorija kako bi odražavala trenutnu finansijsku situaciju.
 • Obrazac administrativne zabrane (AZ obrazac): Obrazac administrativne zabrane, koji se može dobiti u banci, služi kao saglasnost da se rata kredita može odbijati direktno od tvoje plate. Nakon preuzimanja iz banke, ovaj obrazac treba da bude overen u računovodstvenoj službi poslodavca.
 • Isplatne liste: U zavisnosti od politike banke, može biti potrebno dostavljanje isplatne liste za prethodna tri meseca. Ovi dokumenti potvrđuju visinu tvojih redovnih zarada i koriste se za procenu tvoje kreditne sposobnosti.
 • Izvod iz banke: Poslednji korak u prikupljanju dokumentacije je obezbeđivanje izvoda o prometu sa tekućeg računa na kome primaš platu, obično za period od šest prethodnih meseci. Ovaj izvod omogućava banci da vidi tvoju finansijsku istoriju, uključujući redovnost priliva i eventualne prethodne kreditne obaveze kako bi se utvrdila spremnost za otplaćivanje polovnog auta na kredit.
Prikupljanje kompletne i tačne dokumentacije ključno je za uspešno apliciranje. Svaki dokument igra važnu ulogu u procesu evaluacije tvoje aplikacije, te je stoga preporučljivo posvetiti posebnu pažnju prikupljanju ovih papira. Takođe, savetuje se provera sa izabranom bankom da li postoji još neki specifičan dokument koji je potreban, s obzirom na to da se zahtevi mogu razlikovati u zavisnosti od finansijske institucije i tvoje lične situacije.

Pred tobom su administrativni troškovi za odobrenje auto kredita

Prilikom odobravanja auto kredita, potrošači bi trebalo da budu svesni dodatnih troškova koji nisu direktno povezani sa samim iznosom kredita, bio to standardan ili beskamatni auto kredit. Jedan od ovih troškova je naknada za obradu kreditnog zahteva koju zaračunava banka. Ova naknada, često poznata kao administrativni trošak, predstavlja procenat od glavnice i služi kao naknada za obradu tvog zahteva.

Visina administrativnih troškova može se razlikovati u zavisnosti od banke i kreditnog proizvoda koji odabereš. Uobičajeno je da se ovaj trošak kreće u rasponu od 1% do 2,50% od ukupnog iznosa kredita koji planiraš da podigneš. Na primer, ako podižeš kredit od 10.000 evra, troškovi obrade mogli bi iznositi između 100 i 250 evra, zavisno od specifičnih tarifa banke.

Važno je napomenuti da ovi troškovi za kredit za automobil na rate nisu uvek fiksni i da ih je potrebno razmotriti prilikom izračunavanja ukupnog troška kredita. Preporučuje se da se detaljno informišeš o svim primenljivim troškovima prilikom razgovora sa bankarskim predstavnikom ili konsultantom, kako bi imao jasnu sliku o ukupnim obavezama koje proizilaze iz kreditnog sporazuma. Takođe, slobodno upotrebi i naš auto krediti kalkulator kako bi se upznao sa potencijalnim troškovima kupovine automobila.

Sve što utiče na trajanje procesuiranja kredita za auto

Proces odobravanja kredita za novi ili polovan automobil na rate može biti kompleksan, sa nekoliko faza koje zahtevaju tvoju pažnju i vreme. Razumevanje trajanja svake faze može ti pomoći da bolje isplaniraš celokpan proces i otarasiš se svog potencijalnog stresa. Evo šta možeš da očekuješ, od početnih priprema do finalne isplate:

Analiza ponuda i izbor banke: Približno 1 radni dan

Prvi korak je istraživanje, koje uključuje istraživanje ponuda različitih banaka i usluga poput “Uzmi Kredit”, kako bi se uporedili uslovi i pronašla najbolja opcija. Ovaj deo procesa tipično traje jedan dan, ali može se produžiti ukoliko razmatraš više opcija ili ako je potrebna dodatna konsultacija sa bankama.

Priprema i podnošenje dokumentacije: Između 1 i 5 radnih dana

Nakon odabira odgovarajuće banke za tvoj auto na lizing, sledeća faza je prikupljanje potrebne dokumentacije. Ova faza može trajati od jednog do pet dana. Brzina ovog procesa često zavisi od toga koliko brzo možeš dobiti potrebne dokumente od poslodavca ili drugih institucija.

Proces odobrenja i isplate kredita: Između 1 i 5 radnih dana

Poslednja etapa uključuje čekanje na odluku banke, potpisivanje ugovora i konačnu isplatu sredstava. Od trenutka kada banka primi kompletnu dokumentaciju, obično su potrebna dva do tri radna dana za procesiranje zahteva i donošenje odluke. Nakon odobrenja, uslediće formalnosti oko ugovora i isplata sredstava. Ako apliciraš za auto kredit indeksiran u evrima, važno je napomenuti da se isplata vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan isplate kredita, dok se rate otplaćuju po srednjem kursu na dan njihovog dospeća.

Ukupno, ceo proces od podnošenja zahteva do isplate sredstava može trajati između 3 i 11 dana. Ovo varira u zavisnosti od više faktora, uključujući brzinu prikupljanja dokumentacije, vreme odziva banke, kao i bilo koje specifične zahteve ili izazove koji mogu nastati. Takođe, imaj na umu da se tokom praznika ili vanrednih situacija može očekivati produženje ovih rokova. Stoga, planiraj unapred i budi spreman na moguća odlaganja kako bi osigurao glatko iskustvo dobijanja finansijske pomoći za polovni auto na rate.

Osnovna sredstva za obezbeđivanje kredita

Kada planiraš da podigneš kredit za auto, važno je razumeti kakva sredstva obezbeđenja banke zahtevaju kako bi osigurale vraćanje pozajmljenih sredstava. Ova sredstva služe kao garancija banci za vraćanje kredita i variraju u zavisnosti od iznosa kredita i tipa vozila koje kupuješ.

 • Lična menica: Standardni oblik obezbeđenja koji predstavlja tvoju pismenu obavezu za izmirivanje duga.
 • Administrativna zabrana: Ovo je dokument koji omogućava banci direktnu naplatu mesečnih rata iz tvoje zarade ili penzije.
 • Zalog na vozilu: Prilikom kupovine automobila na rate, vozilo se stavlja pod zaloga, što znači da će banka imati pravo da ga preuzme u slučaju neispunjavanja plaćanja.
 • Kasko osiguranje: Za auto kredite preko 15.000 evra prilikom kupovine novih vozila, i preko 12.000 evra za polovna vozila, potrebno je uzeti kasko osiguranje koje pokriva štete na vozilu, bilo da su one prouzrokovane saobraćajnim nezgodama ili na drugi način.

Pored navedenih, neke banke mogu ponuditi ili zahtevati i dodatna sredstva obezbeđenja, poput prenosa zarade na račun kod banke. Iako prenos zarade nije striktno obavezan, banka može pogledati ovu opciju kao dodatnu sigurnost za redovno servisiranje duga. U tom kontekstu, prenos zarade može rezultirati povoljnijim uslovima kredita, poput nižih kamatnih stopa ili smanjenih administrativnih troškova.

Pre uzimanja kredita, savetujemo da detaljno istražiš sve opcije i razmisliš o svim potencijalnim troškovima i obavezama, kako bi doneo pravu odluku prilagođenu sopstvenim potrebama i mogućnostima.

Prevremena otplata auto kredita

Ukoliko se tvoje finansijsko stanje poboljša ili dođe do promena u budžetu, mogućnost prevremene otplate postaje dostupna opcija. Ovaj proces može biti potpuno oslobođen dodatnih troškova ili naknada, omogućavajući ti da zatvoriš svoj kreditni račun ranije bez dodatnih finansijskih opterećenja.

Bilo da se odlučiš za delimičnu otplatu, smanjujući time svoj dug i eventualno period otplate, ili za potpunu otplatu celokupnog preostalog duga, banke obično ne primenjuju sankcije ili kaznene naknade. Ovo ne samo da može predstavljati dugoročnu uštedu novca smanjenjem ukupne sume kamata, već takođe pruža dodatnu finansijsku fleksibilnost i mir kada kupuješ nov  ili polovni automobil na kredit.

Međutim, važno je napomenuti da specifični uslovi mogu varirati u zavisnosti od banke i odredbi ugovora. Preporučuje se detaljno upoznavanje sa svim aspektima kreditnog ugovora ili konsultacija sa svojim finansijskim savetnikom pre započinjanja procesa prevremene otplate.

Najčešće postavljana pitanja

Da, sasvim je moguće podići kredit za automobil ukoliko želiš da ga kupiš od fizičkog lica. Jedine razlike jesu sitnice u neophodnoj dokumentaciji kako bi se takva vrsta finansijske pomoći odobrila. Bez brige, naši iskusni agenti uputiće te u sve.

Kupiti novi ili polovan auto na lizing podrazumeva kraću i jednostavniju proceduru u poređenju sa kupovinom novog vozila uz auto kredit. Međutim, najbitnija razlika jeste što kupovina uz kredit podrazumeva da ti postaješ vlasnik vozila, dok upotreba lizinga de facto vlasnik vozila ostaje lizing kuća.

Da, moguće je podići auto kredit bez učešća, jer svi dinarski krediti ove svrhe ne podrazumevaju novčano učešće.

Da, solidarni dužnik može da ti pomogne da povećaš svoja sredstva i sposobnost za kupovinu automobila na kredit. Samo treba da znaš da solidarni dužnik takođe mora da ispunjava sve uslove.

Uzmi Kredit je aplikacija koja je dostupna za sve tipove mobilnih uređaja koje pokreću različiti operativni sistemi i dostupna je za preuzimanje sa App Store (iOS – Apple uređaji), Play Store (Android uređaji), i AppGallery (Huawei uređaji). Prepreke ne postoje!

Jednako dobro pitanje jeste šta to tačno Uzmi Kredit omogućava. Ova aplikacija pruža ti mogućnost da na veoma jednostavan način prvo saznaš uslove za različite tipove kredita, uključujući:

 • Veoma povoljne i brze stambene kredite
 • Jednostavne gotovinske kredite prema tvojim potrebama
 • Refinasirajuće kredite za različite finansijske situacije

Svi ovi krediti dostupni su u nekim od najvećih banaka u Srbiji. Naše je da ti predstavimo sve informacije, upoznamo te sa zahtevima, pomognemo ti da izračunaš rate uz naš auto kredit kalkulator, a potom i da kredit po sopstvenom izboru i podignes (ili, Uzmeš). Kontaktiraj naše agente danas!

Lagana vožnja do novog auta sa Uzmi Kredit

Preuzmi Uzmi Kredit aplikaciju, daj nam svoje osnovne podatke, reci nam koliki kredit ti je potreban, i opusti se. To je sve što je našim iskusnim agentima potrebno kako bi ti obezbedili podizanje kredita za tvoj novi automobil.

Preuzmi aplikaciju

Lagana vožnja do novog auta sa Uzmi Kredit

Preuzmi Uzmi Kredit aplikaciju, daj nam svoje osnovne podatke, reci nam koliki kredit ti je potreban, i opusti se. To je sve što je našim iskusnim agentima potrebno kako bi ti obezbedili podizanje kredita za tvoj novi automobil.

Preuzmi aplikaciju

Scroll to Top