Kako keš krediti funkcionišu u Srbiji?

Kako keš kredit funkcioniše

Odlučiti se za podizanje keš kredita kada novca zafali samo je jedan korak u celokupnom procesu. Većina nas, kada se prvi put odluči za kredit, nije baš najsigurnija u to da li kredit treba podići u dinarima ili evrima niti koja je neophodna dokumentacija za podizanje gotovinskog kredita.

Samim tim, sasvim je moguće da ćemo prilikom apliciranja za keš kredit napraviti neke greške koje nam postupak mogu usporiti ili u potpunosti onemogućiti. Međutim, treba krenuti od početka i prvo detaljno istražiti kako gotovinski krediti uopšte funkcionišu i kako izgleda proces prilikom apliciranja.

Kako keš kredit funkcioniše?

Keš kredit predstavlja kratkoročni izvor za pojedince kojima je potrebna finansijska pomoć u određenom životnom trenutku. Ovakav vid kredita funkcioniše po principu da banka potražiocu pozajmljuje novac, u gotovini, dok se osoba koja kredit podiže obavezuje na poštovanje određenih uslova otplate i novčane nadoknade banci u vidu kamate.

Gotovinski kredit može se odobriti tek nakon detaljne provere u to da li osoba koja je aplicirala ispunjava sve zadate uslove. Velika prednost keš kredita jeste što je on „nenamenski” – banka ne postavlja uslove kako taj kredit moraš da potrošiš.

Za razliku od potrošačkog kredita koji te uslovljava da kupovinu moraš da obaviš u jednoj radnji i zbog činjenice da novac ne dobijaš na ruke, keš kredit je mnogo praktičnija alternativa. Kada uspešno apliciraš za ovaj vid finansijske pomoći, novac koji dobiješ je tvoj da raspolažeš kako ti želiš, bez ikakvih dodatnih uslova. Novac će leći direktno na tvoj račun, a nakon toga možeš ga potrošiti bilo gde i na koji god način. Međutim, to nije jedina stvar koju treba da znaš o gotovinskim kreditima.

Tri vrste kamatne stope za keš kredite

Bitno je znati da, pored odabira da li kredit želiš u dinarima ili evrima, odlučih da li gotovinski kredit želiš da podigneš sa fiksnom ili varijabilnom kamatnom stopom:

  • Keš kredit sa fiksnom kamatnom stopom: Kod ovakvog kredita kamata je često viša u startu. Međutim, nije podložna promenama na tržištu i ostaće ista tokom celokupnom trajanja otplate tvog kredita.
  • Keš kredit sa varijabilnom kamatnom stopom: Sa druge strane, promenljiva kamata može biti niža u startu, ali porasti tokom vremena. Ove kredite preporučili bismo samo pojedincima koji poznaju tržište ili koji imaju stručnu pomoć prilikom podizanja keš kredita.
  • Keš kredit sa kombinovanom kamatnom stopom: Na kraju, postoji i neka vrsta „srednjeg rešenja” u vidu kombinovane kamate. Ovom prilikom, tokom jednog dela kredit otplaćuješ pod uslovima fiksne kamatne stope, a tokom drugog dela perioda otplate, taj isti kredit vraćaš pod uslovima varijabilne kamatne stope.
    Kao i za gotovinski kredit sa varijabilnom kamatnom stopom, savetujemo pomoć stručnjaka prilikom odlučivanja za kombinovanu kamatu.kamatne stope za keš kredite

Novačni iznos

U ovom trenutku, banke u Srbiji dozvoljavaju širok dijapazon iznosa za keš kredite, od 20.000 dinara do čak 5.000.000 dinara. Naravno, maksimalni iznos može zavisiti od banke u kojoj biste želeli da podignete keš kredit, kao i od toga da li ste korisnik te banke. Naravno, naš tim će uzeti svaki aspekt u obzir prilikom podizanja tvog gotovinskog kredita kako bi ti omogućio iznos koji ti je potreban.

Neophodnost žiranata

U najvećem broju slučajeva, gotovinski krediti odobravaju se bez žiranata. Međutim, uvek je moguće da banka zatraži žiranta ukoliko je iznost kredita veliki ili ukoliko je korisnik potencijalno imao nepovoljan kreditni biro.

Period otplate

Uopšteno, gotovinski krediti su kratkoročna sredstva finansijske pomoći. Ovo znači da je period otplate često mnogo kraći u poređenju sa drugim tipovima kredita. Međutim, neke banke omogućavaju i rok otplate na čak 10 godina u određenim slučajevima, najčešće za sopstvene korisnike kako bi omogućili manju ratu tokom dužeg perioda otplate.

Prednosti keš kredita

Postoji nekoliko velikih prednosti zbog kojih se osobe kojima je potrebna finansijska injekcija opredeljuju upravo za keš kredite:

  • Jednostavna i brza procedura za podizanje ovakvog tipa kredita.
  • Potencijal za odobrenje i podizanje novca tokom jednog jedinog dana.
  • Dokumentacija za keš kredite nije obimna i često je jednostavno sakupiti svu neophodnu dokumentaciju.

Treba ti pomoć oko apliciranja za keš kredit?

Ukoliko ti je još uvek komplikovano da se izboriš sa svim pojedinostima podizanja keš kredita ili jednostavno ne želiš da trošiš ni vreme ni živce na ovaj proces, Uzmi Kredit tim je tu da umesto tebe odradi najveći deo ovog postupka. Mi smo profesionalci koji će te lišiti stresa i kontakta sa banka do samog trenutka podizanja prispelog novca sa bankomata.

Naša usluga je potpuno besplatna i veoma jednostavna. Mi ćemo ti pomoći da prikupiš dokumentaciju, komunicirati sa bankama umesto tebe kako bismo ti omogućili najpovoljnije uslove kredita, podneti dokumentaciju umesto tebe i privesti sve kraju kako bi ti što pre došao do novca koji ti je potreban. Na ovaj način mi pomažemo ljudima da novčanu pomoć zatraže, a da do novca dođu bez ikakvog napora. Kontaktiraj nas i saznaj kako!

Dopada ti se ovaj članak? Podeli ga

Nazad na listu saveta

Sada dostupno!

Preuzmi aplikaciju na svim platformama i dođi do najpovoljnijeg kredita. Uzmi kredit je inovativna aplikacija koja objedinjuje sve što ti je potrebno za dobijanje kredita. Klikni i uveri se sam!

Preuzmi aplikaciju

Sada dostupno!

Preuzmi aplikaciju na svim platformama i dođi do najpovoljnijeg kredita. Uzmi kredit je inovativna aplikacija koja objedinjuje sve što ti je potrebno za dobijanje kredita. Klikni i uveri se sam!

Preuzmi aplikaciju

Scroll to Top